„Könyvtár”-nak nevezzük, pedig csak egy csoportszoba, lassan megtelő könyvespolcokkal. Mert kell a lelkünknek a tudat, hogy van hová betérni – otthoni olvasnivalóért, vagy épp órai munkához „kutatni”, esetleg kevés szabad percünkben a könyvszagú, színes lapokat forgatni.

Tagintézményükben több más pedagógiai célunk mellett fontos szerepet szánunk az olvasóvá nevelésnek is, aminek szükségességét az anyaiskolai és a városi könyvtár népszerűsége is alátámasztja. Több nehéz helyzetben élő tanulónk számára a helyben hozzáférhető könyvek jelentik az egyetlen esélyt arra, hogy a rendszeres olvasás igénye kialakuljon bennük.

Ezért próbáltunk az elmúlt évek során könyvtári adományokból, illetve a legszélesebb helyi összefogással egy kis helyi „könyvtárat” kialakítani a Tagintézmény egyik zárható csoportszobájában. És örömmel látjuk, hogy kis gyűjteményünk egyre bővül, és mind népszerűbb a kisiskolások körében.

Ez a betű-kincstár gyarapodott most sok kötettel – köztük több, a gyerekek körében igen népszerű olvasnivalóval – a helyi Rotary Klub felajánlása jóvoltából.

Diákjaink nevében is köszönjük a könyvadományt!