Az ÖKOISKOLA címet hivatalosan 2005-ben hozta létre az Oktatási Minisztérium és a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, amelyet 2011-ben az Örökös Ökoiskola cím követett.

Iskolánk először 2008-ban nyerte el az Ökoiskola címet, majd ezt követően 2012-ben. A másodszor is elnyert megtisztelő cím birtokában 2015. szeptember 30-ig újabb pályázatot nyújthattunk be, immáron az Örökös Ökoiskola cím elnyerésére. Az őszi pályázati felhívásra több mint 280 pályázatot nyújtottak be, így az őszi és a korábbi, tavaszi forduló pályázatainak kiértékelése után mintegy 350 iskola vehette át az Ökoiskola és az Örökös Ökoiskola címet.

A cím azon nevelési-oktatási intézmények elismerése, amelyek intézményi keretek között átgondoltan, rendszerszerűen és mindennapi gyakorlatként foglalkoznak a fenntarthatóságra neveléssel. Így például a környezeti és egészségneveléssel, a helyi közösségek számára fontos hagyományok ápolásával, környezettudatos intézmény működtetésével.

Iskolánk pályázatát az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrások Minisztériumának bizottsága megfelelőnek találta, így 2016. január 30-án mi is meghívást kaptunk a díjátadó ünnepségre, az Örökös Ökoiskola cím átvételére. (http://ofi.hu/okoiskolak-adatbazisa)