Nem, idén sem hagytuk, hogy a Covid „megegye a farsangunkat”! Sőt, egy egész héten át tartott a télűző vigasság a „Csatiban”.

A hét eleje a farsangi fánksütés jegyében telt: az otthon készített finomságokat megörökítő fotókból a hét folyamán szépen „kivirágzott a fánk-fánk”.

Kedden a pénteki mulatozáshoz készültek a farsangi dekorációk a termekbe és a folyosókra.

A szerdai napunk szó szerint a sokszínűség jegyében telt: az iskola apraja-nagyja igyekezett minél színesebb, tarkább ruhákban jönni. A „csupaszín” csapatokról osztályokfotók is készültek.

Bár szívből reméljük, hogy hamarosan véget ér a járvány, és jövőre már nem kell szájmaszkot hordanunk, de csütörtökön a legötletesebb, legviccesebb, legszebb vagy legkreatívabb szájmaszkokat kerestük. Gyerekek és felnőttek díszítették, rajzolták a jópofa mintákat, figurákat, majd hordták nem mindennapi maszkjaikat az egész napos „MASZK(a)-bál”-unkon.

A pénteki nap már a gondtalan vigasság ideje volt, jelmezes parádéval, sok vidám játékkal, meglepetésekkel. Mivel a többség – a kollégákkal együtt – egész nap jelmezben volt, így az iskolát megtöltötték az ötletes, vicces, látványos vagy épp kedves jelmezek. A mohácsi busójárást idézték meg nekünk a felső tagozatból a délelőtt során érkezett busók, akik nagy hangjukkal, rémisztő maskarájukkal talán végképp messzire űzik majd a telet.

Délután osztálykeretben zajlott az igazi farsangi bulizás zenével, tánccal, közös játékkal, tombolasorsolással, sok-sok nevetéssel.