Ez a történet egy magányos bárónőről szól, aki egykor a mi iskolánkban élt. Őt úgy hívták, hogy Sára. Nem szerette a nagy felhajtást körülötte, ezért csak egy szolgálóleánya volt. Sára mindig elküldte a lányt bevásárolni, takarítani, viszont soha nem bánt rosszul vele. Szerette őt, mert hűséges volt.

Sára nagyon rideg, mert szeretett férje elhunyt egy csatában, mikor mindössze 24 éves volt. 20 év telt el azóta, de még mindig fekete felsőben járt. Szoknyája tuja ágakból állt, nyakában igazgyöngysor. Egyszer Sára kapott egy levelet egy hercegtől. A levélben az állt, hogy szeretné ha Sáránál tartanák az Újévi Bált. A bárónő szólt a szolgálóleánynak és neki álltak feldíszíteni a báltermet. Megérkeztek a vendégek , Sára viszont még készülődött. A megszokott gyöngysort nyakába akasztotta és ment köszönteni a vendégeket. Megérkezett az összes vendég, mindenki jókedvű volt. csak ő gondolt rég elhunyt férjére. Arra gondolt, hogy mennyire boldog lett volna férje, mert nagyon szerette az ünnepségeket. Sára megnyitotta a bált, neki állt a zenekar muzsikálni és a sok előkelő vendég táncolni. A magányos nő leült egy asztalhoz és szedett magának egy szelet süteményt. Mikor elkezdte volna enni, odalépett hozzá a herceg és felkérte táncolni, először Sára nem szeretett volna menni, azonban a herceg nem hagyta ennyiben. Nagyon sokat táncoltak, beszélgettek. Sára kiment a kertbe. Minden olyan gyönyörű havas volt. Hópelyhek ragyogtak szoknyáján és őszülő haján. Sétálni kezdett, hallotta a zene szót, ami a bálteremből hallatszódott ki, látta, ahogy boldogan táncoltnak az emberek. Sok év után most volt először igazán boldog mosoly az arcán. Azonban mikor éjfélt ütött az óra, Sára összeesett és soha többet nem kelt fel. Azt álmodta, hogy férjével beszélgetett, majd felkérte férje egy táncra. Lassacskán a szerelmespár beletáncolt a sötétségbe. A vendégek rögtön hívták az orvost, aki szinte a szomszédba lakott. Sajnos egy szempillantás alatt megállapította, hogy elhunyt. Az orvos soha nem látott ilyet. Azt mondta, hogy nem volt semmi betegség, ami miatt meghalt volna. Ismerősei gyönyörű temetést szerveztek neki, amin rengetegen ott voltak.

Ez a hölgy minden karácsonykor megjelenik az iskolában és január 1-jén eltűnik. Én úgy gondolom, hogy férjét várja és 1-jén eltáncol szeretőjével a mennyekbe.