Tisztelt Szülő!

A  koronavírus által okozott kockázat és fertőzés veszélye miatt a következő tudnivalókra hívom fel a figyelmet illetve kérem az együttműködésüket:

  • Ne engedje gyermekét 2 hétig iskolába, ha külföldön  járt családi vagy egyéb okok miatt, illetve, ha olyan személyekkel voltak közvetlen kapcsolatban, akik fertőzött területen jártak a találkozást megelőző két hétben. Kérem, hogy erről haladéktalanul értesítse az osztályfőnököt! Ilyen esetben a tanuló hiányzását az osztályfőnök igazolja.
  • Lázas, beteg gyermek ne jöjjön iskolába! Orvosi igazolással jöhet a közösségbe. 
  • Amennyiben az iskolában észleljük a tüneteket, értesítjük a szülőt és haladéktalanul hazaküldjük a tanulót.

A koronavírussal összefüggő események kapcsán ezúton küldöm Önöknek a Külügyminisztérium Konzuli Szolgálatának elérhetőségét, ahol országokra lebontva tájékozódhatnak a tervezett utazások kapcsán az egyes utazási, egészségügyi tudnivalókról:

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs

A koronavírussal összefüggő események kapcsán a szükség szerinti intézkedések hatékony megszervezése érdekében, valamint az állami szervek tevékenységének összehangolására a Kormány felállította a Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzset. A szakmai testület minden nap tart sajtótájékoztatót, valamint létrehozták az alábbi honlapot, melyen minden hiteles és aktuális információ elérhető:

https://koronavirus.gov.hu/

https://www.facebook.com/koronavirus.gov.hu