A Digitális Témahéttel kapcsolatban iskolánk diákjai lehetőséget kaptak, hogy ellátogassanak az ARM céghez, ahol egy egész napos műhelyfoglalkozáson vettünk részt. A szoftverfejlesztő csapat önkéntes munka keretein belül foglalkozott velünk 9-16 óráig. Iskolánk betekinthetett, hogyan dolgoznak a szoftverfejlesztők.

A finom reggeli után belevágtunk, hogy közelebbről megismerjük a Micro:bit-et. Minden résztvevő kapott egy saját Mirco:bit-et, melyet a nap végén haza is vihettünk. Az előadás interaktív volt, a bemutatott programokat a diákok folyamatosan el is készítették két fős csapatokban. A bevezető és közös gyakorlati feladat után megvendégelték a lelkes csapatot pizzával. A diákok átélhették, hogyan lazulnak a felnőttek csocsóval és XBox-szal.

A program második felében a csapatok Okos otthonok projektjeit készíthették el:

Öntözés: Németh Donát Péter (5.a), Fekete Ádám és Mészáros Máté (7.a)
Hűtés-fűtés: Mezei Balázs (5.e) és Ruzonyi Barnabás (5.a), Csata Róbert (7.a) és Varga Dániel (5.a)
Riasztó: Hörömpöli Zénó és Kanizsár Kristóf (5.c)

A gyerekek nagyon ügyesen elvégezték a feladatokat, idő előtt elkészültek, így a nap végén két Bit Bot-ot is tesztelhettek.

Köszönjük az újdonságokban, élményekben gazdag napot!

Kissné Bogoly Nóra, informatika

Projektjeinkhez Smart Home Kit-et használtunk

A Smart Home Kit-et kifejezetten micro:bit vezérlésű intelligens otthon projektekhez fejlesztette az ELECFREAKS. Olyan, hasonló rendszerekben gyakran használatos komponenseket válogattak benne össze, mint a hőmérséklet szenzor, hang, és törés érzékelők, szervomotor, ventilátor, mini szivattyú stb.. Ezek segítségével nem csak a mellékelt leírás szerinti 11 projektet valósíthatjuk meg, hanem akár saját okos ház ötletet is kivitelezhetünk. Az intelligens ház kényelmesebbé teheti mindennapjainkat, míg az ezzel való játék szórakoztatva tanít.

Okos otthon ventilátor vezérlése

Hang által vezérelt világítás