2017 áprilisában a 6.a osztály anyukái nagy vállalkozásba fogtak. A SPAR országos nyereményakciójába kapcsolódtak be, és megnyerték osztályunknak a 800.000 Ft-ot, amit osztálykirándulásra költhettünk el. Azt is kitalálták, hogy ha már nemzetiségi németet tanulunk elsős korunk óta, BÉCS legyen az úti cél.

Osztályunk életében ez volt az első alkalom, hogy „ottalvós” kirándulásra mentünk 2017. október 5-6-án.

Már hetekkel az út előtt” óriási gondjaink” voltak: hányan és kivel kerülünk egy szobába, izgi lesz-e vonattal utazni, egyáltalán hogy fog tetszeni Bécs, és még ezernyi kérdés foglalkoztatott minket. Ezek az izgalmak egyre csak fokozódtak, amikor a vonatról leszállva hirtelen csupa németül beszélő ember között találtuk magunkat. Bécs sok érdekességet tartogatott számunkra, ki-ki a maga módján próbálhatta ki az iskolában német órákon tanultakat. Csodálatos volt a fényűző Schönbrunn kastély parkja, amit a Gloriett dombjáról is megcsodálhattunk, és a kastély maga belülről is. Az állatkert különlegességei, a sokunkat lefröcskölő fókák, és az esőerdőben közöttünk cikázó denevérek voltak. Menet közben megkóstolhattuk a Kösekrainer nevű bécsi specialitást. Jártunka a bécsi egyetemen, megismertük a nevezetességeit.

A második napon a Természettudományi Múzeumban ásványokat, meteoritot, dínókat láttunk, interaktív játékokat próbálhattunk ki. Városnézés után indultunk az ottani vidámparkba a Praterbe, ahol óriáskerékről szemléltük a csodálatos panorámát, és szörnyülködtünk a vidámpark játékain.

Hamar eltelt a két nap, és ismét vonaton ültünk. Fáradtan, de élményekkel tele értünk haza. Köszönjük szüleinknek, hogy pályáztak, nyertek, és többen el is jöttek a kirándulásra, ahol fergetegesen éreztük magunkat.

Maruzsa Anna, Molnár Emese, Csata Róbert, Markovics Bence 6. a osztályos tanulók