Dunaharaszti város 25 éve ápol testvérvárosi kapcsolatot a németországi Altdorf városával. Ennek köszönhető, hogy iskolánk partnerintézményre találhatott az altdorfi középiskola „személyében”.

Ebben a tanévben mi voltunk a vendéglátó iskola, és már hetek óta izgatottan készültünk a vendégek fogadására, akik április 11-én érkeztek hozzánk és kicsit több, mint három napot töltöttek nálunk. Igyekeztünk tartalmas és érdekes programot összeállítani számukra, melyek között gyalogos és vízibuszos budapesti városnézés, esti pizzázás, parlamenti látogatás is szerepelt. Az első napot az iskolában az immár hagyománynak számító Hunyadi – Altdorf focimeccs indította. A hangulat a pálya szélén fergeteges volt, hiszen szinte az egész iskola bíztatta a csapatokat, s egyaránt megtapsolta a magyar és a német oldalon esett gólokat is. Ezt követően Dr. Szalay László polgármester úr fogadta a német diákokat és pedagógusokat a Polgármesteri Hivatalban. Természetesen nem maradt el a szintén hagyományos koncert sem, melyet az altdorfi iskola zenekara adott iskolánk tornatermében. Ezt a koncertet megismételték a József Attila Művelődési Házban tartott 25 éves jubileumi ünnepi műsor keretében is, ahol szintén nagy sikert arattak. Nemcsak a vendég, hanem a vendéglátó gyerekek is nagyon örültek az együtt töltött több mint három napnak, hiszen korábbi barátságok mélyülhettek el, és újak is születhettek, sőt a nyelvgyakorlásra is remek alkalom adódott. Bizton állíthatom a tanulók és a kollégáim nevében is, hogy vendégeink üde színfoltot hoztak erre a pár napra iskolánk életébe.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a vendéglátó gyerekeknek és szüleiknek a gondos fogadtatást és azt, hogy a családdal töltött időt színes programokkal tették érdekessé a német gyerekek számára.

Száraz Krisztina
a nyelvi munkaközösség nevében