Nagy örömünkre szolgál, hogy a Dunaharaszti Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola bekerült azon, országosan kiválasztott 27 iskola közé, akik lehetőséget kaptak az OQS, azaz az Olimpiai Kvalifikációs Sorozat budapesti állomásán megvalósuló OVEP – Olimpiai Értékek Iskolai Programon történő részvételre. Így lehetőségünk nyílt arra, hogy 2024. június 20-án a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Ludovika Campus Sportparkjában 20 tanulónkkal – akik jellemzően aktív sportolók – egy rendkívül színvonalas programon vehessünk részt.
Az eseményre Budapestről és vidékről, két turnusban érkeztek az iskolák a MOB által biztosított ingyenes buszokkal. 27 iskola 550 diákja és 50 pedagógusa érkezett a helyszínre.
A reggeli gyülekező alkalmával minden kisdiákunk kapott egy darab egyenpólót, egy kulacsot, egy baseballsapkát, egy tornazsákot, egy frizbit és egy élelmiszercsomagot. 9 órától 11 óráig diákjaink az előre megadott beosztás szint 13 állomáson játékos, ügyességi, adott esetben elméleti tudást is igénylő feladatokat oldottak meg. A pontgyűjtős feladatok teljesítése után ebédelhettek.

Kísérő tanár kollégáim, Csiki Gergely és Egyed Csaba testnevelők szakmai megbeszélést folytatottak dr. Csányi Tamás egyetemi docenssel, a program fő szervezőjével az iskolánk sportéletéről, a sport területén számba vehető fejlesztési lehetőségekről.
Kora délutántól szabad program következett: kis sportolóink maguk választották ki, hogy milyen sportágat próbálnak ki. A mieink érdeklődtek a falmászás, a tenisz valamint természetesen a futball iránt is. Egy nagyon szuper, sportközpontú és élménydús nap volt!

Vighné Bacsó Mónika