A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár tizedik alkalommal hirdette meg a magyarországi német népviselet napját, melyhez iskolánk is csatlakozott. A hét során több érdekes programot szerveztünk diákjainknak, melyek mindegyike a német népviselethez kötődött.

Az alsó tagozatos osztályoknak Kettererné Bauer Mónika tartott  foglalkozást a magyarországi németek népviseletével kapcsolatban. A felső tagozaton Hommer Anna előadását látták, hallották a 7. évfolyam diákjai. Német népviseletünk egy-egy darabját felvéve jöttünk iskolába április 26-án, így emlékezve őseinkre ezen a napon. Erre a napra Nyári Ildikó néni művészi festéssel fotófalat készített, mellyel minden osztálynak lehetősége volt fényképezkedni.

Köszönjük Újszásziné Kozma Magoldnának, Újszászi Ferencnek, valamint Kun-Péti Erikának, hogy támogatták a rendezvényünket.

A rendezvényről a Dunaharaszti Online cikkét itt olvashatják: https://dunaharasztionline.hu/helyihirek/2024/04/26/trachttag-a-hunyadi-suliban/?fbclid=IwAR07PMlk7J2Mk8X-zTeB-LnWOW8TeudrxBAkzYCS1EXNnbkWnN17SQsVelg

Lénártné Németh Mónika
felsős mkv

Pálfi Andrea
alsós mkv