A JUBILEUMI PÉNZ7 időpontja: 2024. március 4-8.

Az előző kilenc tanév tapasztalatai alapján a 2023/2024. tanítási évben ismét megrendezésre kerül a pénzügyi és vállalkozói témahét, a PÉNZ7, amely az European Money Week és a Global Money Week nemzetközi programokhoz is kapcsolódik.

Az idei év tematikája: „Pénzügyi életleckék”

A témahét célja, hogy a 2024. év pénzügyi témájának élményalapú bevezetése helyet kapjon az iskolákban – szakmai együttműködő partnerek közreműködésével.

A PÉNZ7 programjait tovább színesítjük itt iskolánkban, ti diákok érdekes versenyen is részt vehettek a hét folyamán.

Továbbá a témahét keretében önkéntes banki, szakembert is fogadunk.

A projekthét keretében az osztályfőnöki és egyéb (pl. életvitel, matematika, magyar nyelvtan, stb.) órák keretében megvalósuló élményalapú tanórai anyagok segítségével tanáraitok interaktív módszerekkel ismertetnek meg a benneteket a pénzügyi és gazdálkodási alapfogalmakkal.  Számos órát játékos, interaktív kísérőprogrammal egészítünk ki, például online kvízjátékkal, wordwall, learningapps.

Iskolánk megkapta a „PÉNZ7 iskola – a tudatosan gazdálkodó diákokért” logót a szervezőktől, ezzel is elismerve aktív tevékenységünket a pénzügyi nevelés terén.

Mi élünk a lehetőséggel, és együtt fejlesztjük a pénzügyi kultúrát!

Vágjátok zsebre okosan a pénzügyeket! 🙂

Jó munkát és ismerkedést a pénzügyekkel!

 

Gábor-Csicsai Ildikó

Az idei tanévben is éltünk a lehetőséggel, és együtt fejlesztettük a diákjaink pénzügyi kultúráját, akik okosan zsebre vágták a pénzügyeket! 🙂

A projekthét keretében az osztályfőnöki és számos egyéb tanóra keretében, élményalapú tanórai anyagok segítségével valósítottuk meg a pénzügyekkel való ismerkedést.

Kollégáim interaktív módszerek alkalmazásával, a pénzügyi és gazdálkodási alapfogalmakkal  ismertették meg a tanulókat.

Számos tanórán a tananyagot játékos programmal egészítettünk ki: például online kvízjátékkal, wordwall, learningapps.

Egy nyolcadikos osztályba érkezett szülő, aki önkéntesen tartott előadást fizetőeszközökről, pénzügyekről, megtakarításról, befektetésekről.

Nagyon hasznosnak bizonyult a Pénziránytű Alapítvány által küldött, majd órákon használt munkafüzet, feladatlapok.

Vizuális kultúra órán bankjegyeket terveztek a gyerekek, a munkáikat kiállítottuk.

Német és angol tanórákon az adott ország fizetőeszközeivel, matematika tanórákon áfával, számlákkal ismerkedtek a gyerekek. Magyar nyelv tanórán pedig fejlesztették olvasott szöveg értésüket a tanulóknak kiadott, pénzügyekkel kapcsolatos szövegek.

Nagyszabású, már hagyományos program színesítette a témahetet: Kaltenecker Anita lelkes szervezésében a dunaharaszti Hősök terén zajlott a PénzFutam, ami egy tanóra, azaz 45 perc alatt ismerteti meg játékosan a diákokkal a mindennapi pénzügyi alapokat.

Osztályfőnök kollégák bemutatták a pénz története ppt-t, valamint érdekességeket a pénzről.

Véleményem szerint eredményes témahetén vagyunk túl, amellyel a diákok is egyetértenek.

Köszönöm szépen kollégáimnak az együttműködést, tananyagokat, kutatómunkát.

 

Gábor-Csicsai Ildikó
szaktanár