Mi itt az erdő mellett minden évben türelmetlenül várjuk és csalogatjuk a tavaszt, vele az ébredő természet illatát, az üde zöld színeket, a madárdalt. Ezért aztán a télbúcsúztatásnak is megadjuk a módját, ahogy tettük ezt az idei tanévben is.

A február mint a tél utolsó hónapja máris reményt ad. Annak második napján, a hagyományos medve-napunkon kíváncsian lessük a mackót: vajon meglátja-e az árnyékát, vagy vissza se bújik már folytatni a téli álmát? Az idén mindenki a kedvenc játékmackójával együtt szurkolt, hogy kivételesen ne süssön fel az árnyékot adó nap. És mivel így történt, annak több száz levegőbe repülő mackó is örvendezett.

Február 5-től a farsangi témahetünk indult busóálarc- és velenceimaszk-készítéssel, hip-hop bemutatóval, zeneiskolások hangversenyével, pénteken pedig egész napos karneváli témanappal.


Az alaphangulatot ügyes mazsoretteseink teremtették meg már a délelőtt folyamán: kifejezetten farsangi koreográfiával készültek külön az elsős és a negyedikes csoportok.

Negyedik évfolyamosaink a megelőző hetekben a velencei karneválról gyűjtöttek anyagokat és készítettek ppt-bemutatókat, melyeket együtt tekintettünk meg. Ezekből megismerhettük magát Velencét, a karnevál történetét, jelenkori eseményeit és jellegzetes jelmezeit, maszkjait. Különleges élményt jelentett a 4.b-sek élő velencei jelmezbemutatója.

A délután az osztályfarsangok jegyében telt: jelmezesek mustrája, közös játék, evés-ivás, mulatozás zajlott minden teremben. Film- és meseszereplők rakták a pohártornyokat, szuperhősök pattintották és kanalazták a pingponglabdákat, hercegnők válogatták időre a színes gyöngyöket. A vidám hangulatú napot egy fergeteges közös diszkózás zárta.

Húshagyó kedden aztán nemcsak a farsangi szezont, de (talán) az idei telet is végleg elbúcsúztattuk: a gyönyörű napsütésben kisze-bábunk lángjai remélhetőleg elemésztettek a faggyal-jéggel együtt minden rosszat is.

„Jer, jer kikelet,
seprűzd ki a hideget,
ereszd be a meleget,
dideregtünk eleget!”