Pedagógusnap alkalmából adtak át elismeréseket a Belügyminisztériumban. Karlné Purczeld Erika, a Dunaharaszti Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola intézményvezetője a Németh László-díjat kapta meg.

Az oktatásért felelős miniszter a Németh László-díjat, azoknak az általános iskolai, szakiskolai és középiskolai oktató-nevelő munkát végző tanároknak adományozza, akik a gyermekek harmonikus személyiségformálásában huzamosan kiemelkedő munkát végeznek. A díjazott Ágh Fábián Sándor szobrászművész plakettjét és jutalomösszeget kap – áll az elismerés hivatalos leírásában.

Az elismerést ebben az évben 15 pedagógus kapta meg, köztük Karlné Purczeld Erika, a Dunaharaszti Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola intézményvezetője.

A minisztériumban rendezett eseményen a kitüntetést Rétvári Bence parlamenti államtitkár és Maruzsa Zoltán, a BM köznevelésért felelős államtitkára adták át.

A tárca tíz Apáczai Csere János-díjat, tizenöt Németh László-díjat, öt Brunszvik Teréz-díjat, öt Trefort Ágoston-díjat és hat Eötvös József-díjat ítélt oda pedagógusnap alkalmából.

(dho, kormány.hu, tehetseg.hu)