A Digitális Témahét Magyarország legnagyobb digitális pedagógiai eseménye. 2016-ban indult útjára az Emberi Erőforrások Minisztériumának kezdeményezésére. Az ebben a tanévben nyolcadik alkalommal, a Belügyminisztérium támogatásával, az Ökumenikus Segélyszervezet az Oktatásért Alapítvány szakmai koordinációjával megrendezésre kerülő Digitális Témahét célja, hogy a digitális eszközökkel támogatott projektpedagógia és innovatív pedagógiai módszerek terjesztésén keresztül többek között fejlessze a tanulók digitális kompetenciáját, segítse a 21. századi képességek fejlesztését biztosító digitális pedagógiai módszerek terjesztését.

Iskolánkban rendhagyó tanórákkal kapcsolódtunk a rendezvénysorozathoz. 2023. március 29-én érdekes előadásokkal és élményteli gyakorlati lehetőségekkel vártuk az előre regisztráló diákjainkat. A programmal Neumann János születésének 120. évfordulójára is emlékeztünk. Az első órában John Snow – 1854. Korabeli és modern kutatás címmel tartott előadást Nemes Péter a Merlin Ház képviseletében. A tanulók megismerhették a tudománytörténet egyik legfontosabb oknyomozását, amelyet napjainkban is érdemes felidézni. Péter a második órában Mi ez az EV3 robot? címmel tartott egy újabb foglalkozást.  Ennek során megismerkedhettek az EV3 robottal, építettek, programoztak, versenyeztek. Harmadik órában Digitális médiák mindennap címmel diákjaink az újságírás rejtelmeibe kaptak betekintést. A Dunaharaszti Online két munkatársával: Berényi Attilával és Tóth Gáborral közösen írtak cikket a digitális témahétről. A negyedik órában iskolánk pedagógusa: Velicskeiné Parais Adrienn a riportkészítés és a kisfilmek alkotásának menetébe avatta be az érdeklődőket.

Köszönöm a Digitális Témahét szervezőinek: Báthori Istvánnak, Kissné Bogoly Nórának és Velicskeiné Parais Adrienn-nek a munkáját!

Vighné Bacsó Mónika
igazgatóhelyettes