„Mert amíg adhatunk, gazdagok vagyunk!”

A Lakihegy Rádió idén is megszervezte karácsonyi Jótékonysági Játékát, melyben a mi iskolánk is részt vett.
December 1. és 15. között cipősdobozokba kellett összegyűjtenünk az ajándékokat (pl. játékokat, könyvet, tartós élelmiszereket) a rászoruló gyermekeknek, családoknak.

December 12-én hétfőn a 8.b osztály Gáborné Szilágyi Erzsébet osztályfőnök vezetésével a 29-es teremben megalapította a hunyadis „Mikulásgyárat”: közös erővel 138 db dobozt állítottak össze és csomagoltak be, minden dobozba tettek kézzel írott levelet is.
December 15-ig a felső tagozaton 144 db doboz gyűlt össze, a kisiskolában 78 db, a tagintézményben 72 db. Ez összesen 294 db. Az iskola teljes létszámára vetítve ez azt jelenti, hogy csaknem 3 diákra jut egy csomag.

És mint azt a karácsonyi ünnepségen megtudhattuk: ez a mennyiség elég volt a Lakihegy Rádió által készíttetett vándorkupa elnyeréséhez is!!! Bár nem is ez volt számunkra az igazán fontos, hanem a segítő szándék.
A csomagokat elszállító autó dobozokkal mennyezetig megpakolva indult útnak Szigetszentmiklós felé – elmondásuk szerint nem is mertek számítani rá, hogy ennyi adomány gyűlik össze egyetlen iskolában.

Az összegyűlt cipősdobozok még ünnep előtt a járás városainak Családsegítő Szolgálataihoz kerülnek, onnan pedig a rászoruló helyi családokhoz.

Köszönjük az adományozó családoknak és a lebonyolításban részt vállaló kollégáknak, diákoknak, hogy adományukkal és munkájukkal szebbé teszik a kevésbé szerencsések karácsonyát!