„Fuss a szívedért! – Fuss az iskoládért!”

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
általános iskolás tanulók számára

MOST MINDEN MILLENÁRIS KÖR 500 Ft-ot ÉR!

Tisztelt Intézményvezető, Tisztelt Testnevelő Tanárnő/Tanár Úr!

 Kérjük csatlakozzanak akciónkhoz, és nevezzék be iskolájukat, amivel Önök is nyertesek lehetnek.

A Szívünk Napjáról

2000 óta minden szeptember utolsó vasárnapja a Szív Világnapja. A Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Kardiológusok Társasága Szívalapítványa az immáron 22 éve megrendezésre kerülő Szívünk Napján hívja fel a figyelmet a szív- és érrendszeri megbetegedések kiemelkedő gyakoriságára, valamint a mindennapi életben is megvalósítható megelőzési módszerekre. A Szívünk Napja számos kiváló egészségmegőrző, interaktív és szórakoztató programmal várja a családokat, de a „Fuss a szívedért!” akció az egyetlen, ahol a részvétel élménye mellett még saját iskolájukért is versenybe szállhatnak a résztvevők.

Az esemény időpontja

  1. szeptember 25. vasárnap, délelőtt 10-től 18 óráig.

Az esemény helyszíne

Budapest, Millenáris Park, valamint a D épület.

A célcsoport

A szervezők az idei évben is a mozgás egészségmegőrző szerepére is fel kívánják hívni a figyelmet, erősítve azt a hitvallást, hogy a hosszú, egészséges élet alapja az egészségtudatosságra nevelő gyermekkor. A kampányüzenet elsősorban a gyermekes családokat célozza meg, melyhez segítségként szeretnénk az iskolákat és a testnevelőket bevonni.

Miről szól a „Fuss a szívedért!” akció?

Egy gyűjtőakció keretében kívánjuk felhívni a budapesti lakosság figyelmét a mozgás fontosságára, szívünk egészségének megőrzésére. Mindezt úgy kívánjuk elérni, hogy az iskolákon (vezetők, testnevelőtanárok) keresztül megszólítjuk és mozgósítjuk a szülőket és gyermekeiket. Egy játékos, családoknak, gyerekeknek szóló futóprogram, melynek során a résztvevők, (általános iskolák) iskolák javára (saját vagy más iskolák számára is) gyűjthetnek sportszervásárlási utalványt.

Minden lefutott (vagy lesétált) kör 500 Ft-ot ér, a kör értékét pedig felajánlhatják egy oktatási intézménynek. A futópálya akadálymentesített. 

Mit jelent ez számokba mérve:

Egy iskolai osztály esetében, ha kijön a rendezvényre 50 fő, a regisztrációt követően egy valaki megtesz 1 kört, amivel gyűjt 500 Ft-ot. Ez 50 csapattag esetében 25.000 Ft. A cél, hogy minél többen gyűjtsenek egy adott intézménynek köröket (ami felajánlható 500 Ft érték lesz). Egy személynek 1×500 Ft-os felajánlást számolunk el, még akkor is, ha 10 kört tesz meg egy időben. 1 millió Ft értékű vásárlási utalványt osztunk szét az iskolák között a legtöbb felajánlást kapottól indulva a kevesebb felé, az összegyűjtött pénz (körök) értéknek megfelelően. 

Részvételi szándékukat kérem jelezzék a MKT Titkárság e-mail címén: titkarsag@mkardio.org

Az akcióval kapcsolatos bővebb információ kérhető írásban a titkarsag@mkardio.org címen. 

Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Kardiológusok Társaságának Szívalapítványa  
1146 Budapest, Szabó József u.12.
Tel: +36-1-461-0665