A mesterséges intelligenciával (MI) gépek, robotok, számítógépes programok rendelkezhetnek. Ezek emberek beavatkozása nélkül tudják a felmerülő feladataikat megoldani, a természetes intelligenciával rendelkező ember helyett bizonyos tevékenységet ellátni, sőt viselkedésüket a környezetükből érkező információ feldolgozásával módosítani, alakítani is.

Mit gondolsz, milyen feladatokra lehet alkalmas a mesterséges intelligencia az űrkutatásban? Engedd szabadon a fantáziád, hisz maga a mesterséges intelligencia fogalma is a tudományos-fantasztikus irodalomban bukkant fel először. Dolgozatod, alkotásod számára választhatsz az alábbi szűkebb témakörök közül, de természetesen kitalálhatsz bármi ezektől eltérőt is, csak kapcsolódjon a pályázati kiírás címéhez.

A Lunar Project-nek 2 csapata van: az egyik csapat a dizájnért, a másik pedig a programozásért volt felelős. Lentebb megtekinthetitek a kész pályamunkát: a terepasztalt és a dokumentációkat, valamint 2 kisfilmet, melyet YouTube-ra töltöttünk fel és adtunk be a versenyre.

A Dizájn csapat tagjai:

Füredi Anna (rajz, festés)
Farkas Kira (rajz, festés)
Nemes Linda (rajz, festés)
Gárdonyi Béla (terepasztal, effektek, videó)
Nyári Ildikó (tanár)

A Tech csapat tagjai:

Németh Donát (3D munkatárs)
Gál Róbert (terep és videó munkatárs)
Varga Dániel (programozás)
Mannheim Gábor (programozás és videó)
Báthori István (informatikus, tanár)

A kész terepasztal és a Lunar Rover

Látványterv
A Lunar Rover látványterve