A versenyműveket itt tekinthetitek meg. Kérjük szavazz Te is 🙂

Kattints a Facebook linkre és add le a szavazatod: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=digitaliselmenykozpont&set=a.1161890164257951

Hegyi Marcell Dániel
7.b
13 év
Ez egy Mars térkép (ami inkább terepasztal). Az a nagy fehér gömb a bázis ahol a marsi telepesek laknak. A többi rész a marsi domborzatot ábrázolja.
Váradi Gergő
7.d
13 év
Adó-vevő
Németh Donát Péter
7.a
13 év
A jövőbeli Mars-expedíció egyik elsődleges célja, hogy a földi élet első “követeiként” a növényvilágot meghonosítsa a vörös bolygón. Ezt az aklimatizációs folyamatot segíti az általam tervezett növénynevelő láda. Ez a növénynevelő láda egy speciálisan a marsi körülményekre kifejlesztett hidropóniás rendszer. A növénynevelő láda falaiban egy csőrendszer található, amely egyenletesen eloszlatja a vizet, így egyszeri feltöltéssel akár több hétig is emberi felügyelet nélkül tudja öntözni a növényeket. A láda aljában található egy nedvességmérő szenzor, amely jelez, ha a vízszint a kritikus alá süllyed. A növénynevelő ládában egy 2 tengelyes folyamatosan forgó gyroscope állítja elő a mesterséges gravitációt. Az egész rendszer önfenntartó, mivel a növénynevelő láda teteje olyan üvegből készült, amely felerősíti a nap sugarait, így megkönnyíti a növények fotoszintézisét. A gyroscope és az öntözőrendszer motorja pedig napelemek segítségével működik. A gyroscope forgás közben egy beépített szenzorral figyeli a napsugarak intenzitását, és ehhez mérten a maximális fényerőhöz kalibrálja a berendezést.
Balogh Eszter
6.d
13 év
Találkozás egy idegennel
Ritz István Bendegúz
7.d
13 év
A Multifunkciós Mars-ásó egy olyan eszköz, amelyet egyszerre tartalmaz, fogót és egy Marsi kőzetgyűjtő tárolót is. 
A tartó a fogó használatakor zárható az oldalon található karral, hogy a leleteink ne potyogjanak ki. 
A fogót egy anya bepattintásával működőképessé tehetjük és rögtön vizsgálhatjuk a bolygó felszínét. 
Az eszköz oldalán a mélyesztett fogófelület pedig az ásó használatát segíti. 
Indulhat a kutatás!
Apró Zora
4.b
11 év
Fotógép
Én mindig is nagyon szerettem fotózni és tervezni!Gondoltam, hogy jelentkezek erre a versenyre! Aztán az jutott az eszembe, hogy összerakom a kettőt!
A tervem egy fényképezőgép! Pár könnyű formából áll! Egy darab bőrmintát is raktam rá! A gombokat is pontosan próbáltam berakni a tervembe!

Pap-Szabó Bence
6.b
13 év
Marsjáró
Földvári Hanna Szófia
4.b
11 év
Azért az űrlényt választottam mert ha azon a bolygón ragadnék akkor oda tudnám vele csalogatni a többi földönkívülit ,és akkor megmutatnák ,hogy hol lehet élelmet és vizet szerezni. És még az is lehet ,hogy visszavinnének a Földre ha megkérném őket. És ha már haza is vinnének akkor már interjút is készíthetnénk velük.
Barbély Eszter
6.b
12 év
Én egy drónt terveztem, és annak az irányítóját.
A drón neve: L12 5e.
Ennek a drónnak az útmutatóját fogom leírni.
A csatlakozóval ellentétes oldalon van a logó és egyben a találmányom neve is.
A hátul lévő lila csatlakozóval bármire rá lehet csatlakozni. pl.: gépre, járműre
A drón vezérlőjén található két piros irányítóval lehet irányítani. A baloldali irányítón lévő pici gombbal emelkedik felfelé, és a jobboldali irányítón lévő pici gombbal lefelé.
Az irányító oldalán lévő pici kék gombbal ki és be lehet kapcsolni az irányítót.
A pici lila gombbal nagyítani lehet a drónon alul lévő kamera látószögét. Ha a nagyítás után kétszer megnyomjuk gyorsan, akkor visszaáll a kamera az eredeti állásba.
A nagy, hatalmas kék gombot az irányító tetején ha megnyomjuk, akkor hologramra kivetíti, hogy mit lát a drón. (Azért vetíti ki mert a Marson nincs sem wifi, sem adatkapcsolat, és a drón kamerájának a megtekintése képernyővel csakis ezekkel lehetséges.)
A drónon alul található a kamera. A kamera feletti 360 jel azt mutatja, hogy 360°- ban tud fordulni.
A kamera körüli kör kiélesíti a kamera látását és segíti a látószögének nagyítását.
A drón a rajta lévő propellerekkel repül.
Energiatakarékos és így környezetkímélő.
Harangi Márton Balázs
7.d
13 év