2015-ben Tankerületünkben a mi iskolánk kezdte el elsőként, külön tantárgyként oktatni a képességfejlesztő sakk tantárgyat. A Polgár Judit nevével fémjelzett „Sakkpalota” program bevezetése mind a pedagógusoknak, mind a gyerekeknek egy lelkesítő, új kihívás volt. Azóta minden évben egy-egy teljes osztályban, illetve szakköri csoportokban is foglalkoznak diákjaink a sakkozás titkaival. Több bemutató foglalkozást, konzultációt, sakk-napot és versenyt is tartottunk, így a módszer sikerének híre gyorsan terjedt a térség iskolái között. Az évek során megteremtettük a sakk-oktatás személyi és tárgyi feltételeit, és nagyon jó szakmai kapcsolatot alakítottunk ki a DMTK Sakk Szakosztályával.

2020-ra így minden feltétele teljesült annak, hogy megpályázzuk és elnyerjük a Polgár Judit Sakk Alapítvány „Sakkpalota program referencia intézmény” címét.

Nagyon örültünk, amikor a napokban megérkezett az Alapítványtól az együttműködési megállapodás dokumentuma, illetve a „Sakkpalota referenciaiskola” címet bizonyító tábla, melyet büszkén teszünk majd ki iskolánk bejáratához.

Köszönjük mindenkinek, aki valami módon részt vállalt ennek a fontos szakmai elismerésnek az elnyerésében!