Benedek Elek születésének évfordulóján, a Magyar Népmese Napja alkalmából egész hetes programot szerveztünk a Kisiskolában szept. 29 – okt.5 között – immár hagyományosan.

Több program is várta a gyerekeket, bár az idén sajnos nem tarthattuk meg a tervezett táncházat, közös népdaléneklést, a meseelőadást és a Vándormeseíróval való találkozást is el kellett halasztanunk.

DE – hirdettünk rajzversenyt:”Madarat tolláról, embert barátjáról” címmel, amelyre szép számú alkotás érkezett, s ezeket mind kiállítottuk a Kisiskola épületében. A népmese TOTO kérdéseit is sokan megfejtették.

A rajzverseny eredményei:

  1. Szabó-Kovács Tamara 3.e

2. Eöri Dóra 4.c

3. Bodrogi Boróka 3.e, Apró Zora 4.b

Különdíj: 3.a osztály

Népmese TOTO eredményei:

  1. Horváth Lilla 3.a, Szabó-Kovács Tamara 3.e, Kardos Balázs 4.c

2. Botkó Petra 3.a, Karai Zsófia, Nyerlucz Bianka 3.e, Nagy Csenge 4.d  

3. András Borbála 3.b, Kovács Patrik 3.e

Minden osztály a  testnevelés órák keretében népi és népmesékhez kapcsolódó mozgásos játékokat játszott (lovacskás és sepregetős sorverseny, vízhordás, Erős János, népmese puzzle, célba dobás stb.).  A rajz és technika órákon megismerhettek, kipróbálhattak hagyományos népi tevékenységeket (nemezelés, kötélverés, kékfestés, gyékényezés, körmöcskézés, fonás), azok eredetét, alapanyagait, a mesterségekhez kapcsolódó érdekességeket és a régi falusi ember természet közeli, pazarlásoktól mentes, hulladékot alig termelő életmódját.

A hét folyamán a tanítási órákon és a napközis foglalkozásokon is olvastak, hallgattak, néztek népmeséket tanulóink.

A hét végére elkészült a Mesefa és az a különleges madár, melynek szárnyaihoz minden tanulónk hozzájárult 1-1 rajzolt, festett tollal.

A nehézségek ellenére is tartalmas, „mesés” hetet tudhatunk magunk mögött, amit – a gyerekek kívánságára – jövőre is szeretnénk megismételni.

Inczéné Molnár Ágnes isk. könyvtáros