Ha számít, hogy milyen világban fogsz felnőni, és tennél is érte, hozz össze egy csapatot, válasszátok ki a nektek legfontosabb fenntartható fejlődési célt, és mutassátok be minél kreatívabban! Ezzel a felhívással márciusban találkoztam az Anthropolis Egyesület honlapján. Az egyesület egyik fő célja a globális nevelés, a globalizálódó világban segíti a pedagógusokat és a diákokat is.

A verseny célja az volt, hogy olyan plakátok, fotók, videók készítésére ösztönözzék a résztvevőket, amelyek segítségével az 5-12. évfolyamos diákok korosztályuk számára bemutathatják az általuk kiválasztott Fenntartható Fejlődési Célt vagy célokat, megfogalmazhatják, hogy miért tartják fontosnak, mit tehet a korosztályuk azért, hogy ezek megvalósításához közelebb kerüljünk. Fődíj egy osztálykirándulás volt.

Azonnal megemlítettem osztályomnak, a tavalyi 6.C-seknek. Lázas szorgalommal, kreativitással és összefogással elkészült egy videó, amit eljuttattunk a határidőig és vártunk, vártunk. 2020. júniusában megérkezett az eredmény: sajnos az osztálykirándulást nem nyertük meg, de a beküldött pályamunkát a zsűri különdíjban részesítette.

A zsűri értékelése a következő:

„Az egyetlen mozgóképes megoldás, sok ötlettel, vibráló kreatív energiával született meg. Több alkotó komplex gondolkozásmódot sugárzó, szórakoztató, mégis fontos témát mélyen feldolgozó, átgondolt forgatókönyvre támaszkodó remeke.”

A videó alkotói: Hörömpöli Zénó, Mátrai Dániel, Szabó Zalán jelenlegi 7.c osztályos tanulók

Gratulálok és Nagyon büszke vagyok rájuk!

Gábor-Csicsai Ildikó
osztályfőnök