A mazsorett tanítása komplex művészetpedagógiai tevékenység, amely által a tanuló sajátos kifejezőeszköz birtokába jut, kiegészítve a nyelvi, a zenei és a vizuális kifejezőeszközök tárát.

A tánc a mozgást a művészetek oldaláról ismerteti meg a tanulóval, értékesen kiegészítve a testnevelés órákon történő mozgásfejlesztést.
A mazsorett tanítása fejleszti a ritmusérzéket, a térérzékelést, a testtartást és a mozgáskoordinációt, amely a mindennapi élet számos területén fontos a tanuló számára. Fejleszti a társas kapcsolatok iránti érzéket: együttműködésre, alkalmazkodásra, a másik személy, a másik csoport elfogadására és megbecsülésére ösztönöz.

A mazsorett bekapcsolódási lehetőséget biztosít a tanuló számára a táncos kulturális életbe: a tánc- és mozgásművészet értő befogadójává, a táncos szórakozás aktív részesévé formálja.

Iskolánkban 2011 óta működik a mazsorett, szakkör formájában.
Jelenleg első és második évfolyamon tudnak a lányok mazsorettre járni. A tanév során számos fellépésre van lehetőség.

A 2018/ 2019-es tanévben a lányok már felléptek a gólyapartin és a tanévnyitó ünnepségen. A most készülő koreográfiákat a farsangon láthatják első alkalommal az érdeklődők.

A szakkör vezetője: Gallaszné Lada Noémi
tánc- és drámapedagógus