2019. szeptember 27-én, pénteken iskolánkba látogatott Laczkó Orsolya a Tüskéshátú madártanoda megálmodója.

Orsolya az általa nevelt állataival (dolmányos varjú, füleskuvikok, fehérhasú törpesünök, leopárdgekkó, görögteknős és csigák) látogatja meg az óvodás és kisiskolás gyermekeket, hogy így igazán közelről megtapasztalhassák a minket körülvevő világot.

45 perces előadásai kérdezz- felelek típusúak, így könnyen beépíthetőek a tananyagba.  A gyerekek aktívan részt vesznek a bemutatókon, miközben ő képekkel illusztrálja az elhangzottakat. Kiemelt figyelmet szentel az állat bemutatásán túl (testfelépítés, táplálkozási szokások stb.) a gondozásának mikéntjére (felelős állattartás) és a természetvédelem fontosságára (téli madáretetés) is.

A Csati- suliban 3 elsős osztály is megismerkedett a törpesünivel. Az ismertető beszélgetés után mindenki megsimogatta és megfigyelte őt “terepszemle” közben.

Orsolya kedves, de határozott személyiségének köszönhetően a tanulók csendesen és türelmesen várták, míg rájuk kerül a sor. A simogatás után a süni körbejárt a gyerekek által alkotott nagy körben és megfigyelték a reakcióit egy ismeretlen közegben.

Egy rendkívül jó hangulatú és nagyon hasznos, sok képességet fejlesztő környezetismeret órán vettek részt a Tagintézmény elsősei. Mindenkinek csak ajánlani tudom!

Dunaharaszti, 2019. 09. 30.
Konkoly Szilvia
Tanító 1. a