Csütörtök reggel 7 órakor indult a buszunk az Olvasóparkból. Első nagy megállónk Szabadkán volt, ahol megnéztük a város nevezetességeit. Folytattuk utunkat Újvidékre az Európa Kollégiumba. Aztán tovább buszoztunk a Péterváradra a várhoz, és megtekintettük a Vármúzeumot. Sétáltunk egyet a környéken, utána pedig vacsorázni mentünk.

Péntek reggel fél 9-kor reggeliztünk. Majd megnéztük Újvidék belvárosát. Összeszedtük a csomagokat, és tovább indultunk, hogy láthassuk Bács várát. Miután megnéztük, tovább utaztunk Zomborba. Ott a Kaszinóban ebédeltünk halászlevet, aztán elfoglaltuk a szállást. 6 órakor elindultunk megnézni a Megyeházát. Aztán visszamentünk a Kaszinóba vacsorázni, és utána az ott élő magyar gyerekekkel buliztunk.

Szombaton 9-kor reggeliztünk, és hagytuk el a szállást. Kb. 10-kor indultunk a várost megnézni. Ez után megtekintettük Bezdánban az emlékmúzeumot. Miután átléptük a horvát határt, megnéztük a batinai emlékművet, majd haza indultunk. Összefoglalva, rengeteget gyalogoltunk, sok mindent láttunk, emlékhelyeket, szobrokat, templomokat, városházát… A vajdasági gyerekek aranyosak, kedvesek voltak, jól éreztük magunkat együtt. Egy hosszú út után megérkeztünk Dunaharasztira. A kirándulás szép emlék lesz számunkra, sokat nevettünk, érdekesek voltak a programok. Köszönjük 🙂

Készítették: Fitori Zsófia és Kis Boglárka 7.c osztály