2019. június 12-én került bemutatásra a 2.e. osztály előadásában a Mosolyország tovább él ”kicsit másképp” című színdarab. A mese alapját Kéri Ferenc: Mosolyország tovább él -című színdarabja adta. Ez a mű tizenhárom szereplőre íródott, az osztály létszáma viszont huszonöt fő, így a gyerekek ötleteit felhasználva új szereplőket varázsoltunk a mesébe, új jeleneteket találtunk ki, beillesztettük az alap történetbe, aminek a címe a változtatások után Kéri Ferenc: Mosolyország tovább él ”kicsit másképp”-lett.

Közel fél évi gyakorlás után kezdett összeállni a színdarab, megtanultuk a sokszor maratoni hosszúságúnak tűnő szövegeket,  a szülők segítségével és támogatásával összegyűltek a jelmezek. Vizsnyovszki Orsolya gyönyörű színpadi díszleteket készített, az alapanyagok nagy részét Szabó Andrea biztosította, Schmiedt Edina látott el bennünket innivalóval az előadás után. Köszönet nekik érte.

Június 12-én már délelőtt óriási volt az izgalom. A gyerekek nagy része jelmezben ült a tanítási órákon. Délután színházteremnek rendeztük be az iskola tornatermét, majd 17 órakor elkezdődhetett a premier, most még csak a szülők és családtagok előtt.

Megtörtént a csoda. Eltűntek a gyerekek és igazi kis színészek jelentek meg előttünk, akik teljesen beleélték magukat az adott jellemek megformálásába. Humorosan, vidáman pörögtek az események, a cselekményeknek megfelelően gyorsan változtak a különböző helyszínek díszletei. Óriási meglepetés volt, hogy az amúgy iskolában csöndes gyerekek hangosan, szép kiejtéssel, remek szerepjátékkal ajándékozták meg a közönséget.

A több mint egy órás előadás óriási sikert aratott. Hatalmas taps, dicsérő szavak, ölelések és boldogság. Méltó befejezése volt a tanévnek. Ősszel ismét előadjuk a színdarabot iskolánk alsó tagozatos tanulóinak a mesehéten, és a többi felkérésnek is szeretnénk eleget tenni.

Itt a vége, fuss el véle! Kellemes vakációt kis sztárok!

Czékmán Dóra