A 2019. június 6-án megrendezésre kerülő esemény fókuszában mindig az adott év legmeghatározóbb társadalmi, gazdasági vagy épp globalizációs jelensége kerül. A patinás eseménynek a Magyar Országház és Várkert Bazár ad otthont.

A mesterséges intelligencia olyan területeken is diszruptív technológiával kecsegtet, amire elsőre nem is gondolnánk. Ma már az új technológia önmaga képes közönségsikert elérő könyvet írni, álhíreket nagy mennyiségben előállítani vagy éppen kiiktatni, vagy vezetők arckifejezéseiből döntéseket hozni. Még egy informatikát népszerűsítő egyesület és rendezvény sem teheti meg, hogy ne emelje ki a mesterséges intelligencia rendkívüli sokrétű veszélyeit, etikai és erkölcsi kérdéseit, a társadalomra gyakorolt sokféle hatását.

Az idei Infoparlament fő témájának a mesterséges intelligenciát választották a szervezők. Kutatókkal, iparági és kormányzati döntéshozókkal, véleményformálókkal keresik majd a válaszokat arra, hogy miként lehetnek a magyar vállalkozások, magyar emberek ennek az új területnek a győztesei.