Már csak a minket reggelente fogadó madárdal iránti hálából is megköszönjük fáinknak és madarainknak ezt a csodás élményt – de mivel „hivatalosan” is madárbarát iskola vagyunk, ezen a napon, május 10-én mindig hozzájuk kapcsolódunk a programjainkkal.

Idén ezen a péntek délutánon a Csati-suli 8 napközis csoportja együtt ünnepelte a madarakat és a fákat az udvaron.

A közös megbeszélésen mindenki megtudhatta, hogy melyik csoport, mikor, hol és milyen feladatokat kap az egyes állomásokon.

Az első feladat az volt, hogy madarainkat színes aszfaltrajzokon keltsék életre a kapott képek alapján, 3-4 fős csoportokban közösen alkotva. Csodás, élethű alkotások születtek!

A második állomáson a madárvilág képviselőiről szóló dalokra közösen énekeltünk-táncoltunk: egy nehéz iskolahét végén jó volt kicsit kiengedni a gőzt a kacsa, a „sárga lábú cinege” és a kárókatona mozgását utánozva. A felszabadult ugrándozás előbb-utóbb mindenkit magával ragadott.

A legnagyobb kihívást a harmadik helyszínen a számháború mintájára játszott „szó-háború” jelentette. Itt a résztvevők a homlokukon madár- és faneveket viseltek, melyeket a bujkálás és kergetőzés során le kellett olvasniuk egymásról a két ellenfél-csapat tagjainak. A játék végeztével közösen próbáltak visszaemlékezni arra, hogy hányféle élőlény neve szerepelt a játékban.

Ezen a végre tavasziasan szép délutánon tanulóink játszva szerezhettek maradandó élményeket és új ismereteket. Köszönjük mindenkinek, aki ehhez hozzájárult!

Proksa Terézia – Tubákos Zsuzsanna