A könyvhét elnevezésű témahéten tanulóinknak könyvtárlátogatást szerveztünk, ezzel is erősítve a gyermekekben a könyv iránti tiszteletet és szeretetet. Iskolánk szinte valamennyi felsős osztálya magyar-, illetve énekóra keretében ellátogatott az iskolai könyvtárba.

Könyvtárosunk, Inczéné Molnár Ágnes nagy szeretettel várta a gyerekeket, akik megismerkedhettek a könyvtár használatával. Felfedezhették milyen könyvek találhatók a polcokon, mit kell tudni a beiratkozásról, hogyan kell kölcsönözni, valamint melyek a könyvtárban tartózkodás szabályai.

Az ismertetőt kötetlen beszélgetés követte, mely a diákok olvasási szokásaikról szólt. Szerencsére még ma is sokan vesznek a kezükbe könyvet, bár elmondásaik alapján vannak olyanok is, akik az e-bookot részesítik előnyben.

A program sikerességét több mozzanat is jelzi. Egyrészről több tanuló a megtartott foglalkozás után azonnal beiratkozott a könyvtárba, mert kiszemeltek maguknak egy-egy izgalmas olvasnivalót. Másrészről többen visszamentek délután olvasni, beiratkozni, illetve kölcsönözni. Mert:

„Olvasónak lenni annyit jelent, hogy sosem leszel magányos és soha nem fogsz unatkozni.”

(Joanne Harris)

Molnár Zsanett