2018. december 15-én immár másodszor került megrendezésre iskolánkban az “Öko-tudatos alkotók versenye”, melynek fő szervezője most is Kerekesné Adorján Anikó tanítónő volt. Mivel az alsó tagozaton a 3-4. évfolyam a verseny célcsoportja, így az iskola tagintézményében került sor az alsós forduló megrendezésére.

Mind a 9 tagintézményi osztályból nevezett rá egy-egy csapat, melyekben 3 diák és egy szülő dolgozott együtt a versenykiírásban foglaltak alapján. A verseny előtti napokban-hetekben minden osztály elkészítette a nevezési pályamunkáját, legtöbben már azt is a karácsony jegyében. A verseny napján aztán a magukkal hozott alapanyagokból és eszközökkel kellett „élesben”, 60 perc alatt megalkotni a karácsonyi ajándék- vagy dísztárgyat, minél több újrahasznosított alapanyag felhasználásával. A zsűri összetett szempontsor alapján pontozta az előre elkészített és a helyszínen készült munkadarabokat is, figyelembe véve a tárgyak hasznosítási és használati értékét, eredetiségét, a befektetett munka mennyiségét, a kivitelezés igényességét és a csapatmunka erősségét. A zsűri elnökének szerepét ezúttal is örömmel vállalta Szűcs Károly, a Tesco Global Zrt. hulladékgazdálkodási szakértője, tanácsadója. Az értékelésben segítették őt a tagok: Kovács Ilona, a Dunaharaszti Környezetbarátok Egyesületének elnöke és Tubákos Zsuzsanna pedagógiai asszisztens, aki a Tagintézmény eddigi „zöld” projektjeinek volt a felelőse. A döntést most sem volt könnyű meghozni, annyi színvonalas alkotás került a zsűri elé. A verseny végén ráadásul csapatonként egy-egy tanulónak be is kellett mutatnia szóban a munkadarabot: miből és hogyan készült, mire használható.

Az összesítésben első helyen a 4.c osztályos Karácsonyi Menő Manók csapata végzett: Samu Szellő, Szecsődi Zsanett és Szabó Kristóf tanulók, valamint Kovács Helga szülő.

A második helyet a 3.b-s Öko Mesterek csapata szerezte meg, tagjai: Mogyorósi Réka, Balogh Szilvia, Kocsis Dorottya tanulók és Pakot Zsuzsanna szülő.

A bronzérem a 3.a-s Kis Mesterek csapatáé lett, melyben Haász Tamás, Marti Tamás és Remenyik Dániel tanulók és Haász Ferenc szülő dolgozott együtt.

Támogatóink jóvoltából a nyertes csapatok serleggel, éremmel és értékes nyereményekkel lettek gazdagabbak. A csodálatos, újrahasznosított karácsonyfákat és díszeket, adventi koszorúkat és naptárakat, téli életképeket, Betlehemet, valamint a sokféle ajándéktárgyat mindenki megtekintheti a Tagintézmény emeleti folyosóján berendezett kiállításon.

A verseny további fotói ITT láthatók.