Iskolánk idén ünnepli fennállásának 110. évfordulóját. Ehhez kapcsolódóan már az előző tanévben számos programmal, rendezvénnyel készültünk a méltó megemlékezésre. A programsorozat folytatódott…

2016. október 12-én rendeztük meg a Hunyadi emlékév következő programját: a „Hunyadi Lovagi Tornát”. A „torna”: játékos, ügyességi feladatokból álló, a tanulók elméleti tudására is építő közös versengés volt, melyet a reál- és sport munkaközösség pedagógusai szerveztek Kaltenecker Anita vezetésével.
A vetélkedés során a sportot kombinálták a tudományokkal. A jelentkező diákokból nyolcfős csapatokat alakítottak ki, a csapatok forgószínpadszerűen mentek a hét állomásra és mérték össze tudásukat, erejüket. Az első állomáson a sport mellett számot adtak matematikai tudásukról, a karikák metszetébe kellett kislabdát dobniuk. A „Darts” állomásnál nem maradt ki a tudományok területéről a földrajz és történelem sem, itt nyílvesszővel kellett a vaktérképes Hunyadi időszakból nevezetes városokat megadott távolságról eltalálni. A felsorolt feladatok mellett kislabdát hajítottak a „török basa” hasába, tölcsérrel kaptak el 10-20 méterről labdákat, valamint egy labirintusból kellett bekötött szemmel a csapattagok instrukciói alapján kitalálni. Emellett megmérkőztek a csapatok, hogy vajon ki meddig tudja a „petrencés rudat” tartani, ki tud a kötélre leggyorsabban felmászni, és melyik osztály a legerősebb a kötélhúzásnál.
Az ötletes feladatokat összeállító kollégáimat nagy örömmel töltötte el, hogy az előkészítő, szervező munka meghozta gyümölcsét: a diákok jól érezték magukat, szívesen versenyeztek, boldogan játszottak együtt csapattársaikkal. A versengés végén 3D nyomtatóval készített jutalomtárgyakat vihettek haza.

De hogy milyen is volt ez a délután? Meséljenek a képek!

Köszönöm a csapatok aktív részvételét, valamint kollégáim: Balázs Ferenc, Bella Lehelné, Csiki Gergely, Csókási Márta, Egyed Csaba, Gyuricza Csilla, Gyurkovics Dorottya, Kaltenecker Anita, Vén Zoltán, Zrínyi Rozália aktív munkáját!

Vighné Bacsó Mónika
igh.