Halloween éjszakáját sokan amerikai ünnepnek tekintik, ám ennek a különleges alkalomnak a gyökerei régmúlt kelta korokra nyúlnak vissza. Elsősorban az angolszász országokban népszerű, de mára már az egész világon elterjedt – így Magyarországon is.

Iskolánkban immár hagyományos Halloween poszterkészítő versenyt idén is meghirdettük a felső tagozaton. Október hónapban két hetük volt a diákoknak a pályázataikat leadni, amiből színes-díszes kiállítást hoztunk létre. Sorra érkeztek az ötletes, kreatív munkák. Minden évben azt gondoljuk, hogy nem, nem lehet már felülmúlni kreativitásban az előző évi munkákat. De igen, lehet! 🙂 Ahogy idén is ez történt!

Nagy izgalommal kérdezgették a tanulók nap, mint nap, hogy mikor kerül sor az eredményhirdetésre. A kollégák bevonásával döntés született, ami nem volt egyszerű, hiszen több alkotás már-már művészi alkotás lett.
Az őszi szünet előtti utolsó tanítási napon kihirdettük a következő eredményeket:

1. helyezett: Varga Lili 6.b
2. helyezett: Maruzsa Janka 5.b
3. helyezett: Csata Róbert 6.a

Minden résztvevő apró ajándékot kapott, a „Csokit vagy csalunk!” játék mintájára. Köszönöm a résztvevő gyerekeknek a sok munkát, és kollégáim segítségét!

Gábor-Csicsai Ildikó
angol szaktanár