A Kaspersky Lab továbbfejlesztette a gyermekek online védelmét szolgáló Kaspersky Safe Kids alkalmazását.

A B2B International kutatása szerint minden harmadik szülő úgy érzi, hogy nem tudja kontrollálni a gyerekek online tevékenységét. De ami még ennél is problémásabb, hogy sokan nincsnek tisztában azzal, hogy az online fenyegetettségek felmerülésekor miként cselekedjenek. Ilyen eset lehet az, amikor a gyermekekről kiderül, hogy számukra ártalmas weboldalakon barangolnak. Ezért a fejlesztők pszichológusoktól származó tanácsokat is figyelembe vette a Kaspersky Safe Kids új verziójának megalkotásakor. A biztonsági cég szerint ez hozzájárul ahhoz, hogy a szülők ne csak a kockázatok felmérésében kapjanak segítséget, hanem abban is, hogy milyen hozzáállást tanúsítsanak a gyermekeik online biztonságának megteremtésekor. A szülők javaslatokat kapnak a nem megfelelő oldalakról és alkalmazásokról.


A szoftver Androidon lehetőséget biztosít a gyerekek számára, hogy engedélyt kérjenek a számukra tiltott helyekhez vagy alkalmazásokhoz. Ha a szülő úgy állította be a Kaspersky Safe Kids alkalmazást, hogy az megakadályozza bizonyos weboldalak letöltését, akkor egy ablak jelenik meg a gyermek számára, hogy a weblapot nem érheti el. Ha viszont engedélyt kér a szülőt az oldal megtekintéséhez, akkor azt a szülő belátása szerint egy gombnyomással engedélyezheti.

A szülők megjegyzésként láthatják a számukra hasznos biztonsági tippeket, valamint jelentést is kapnak, amely a gyermekük internetes tevékenységét listázza a My Kaspersky portálon. Ha pedig a gyerkőc megpróbál hozzáférni egy blokkolt oldalhoz, akkor a védelmi tanácsok sürgős értesítésként is megjelenhetnek a szülő készülékén.

A Kaspersky Safe Kids többről szól, mint csupán egy ellenőrző felület a gyerekek internetes tevékenységének nyomon követéséhez. Azt szeretnénk, hogy a szülők jobban megértsék a gyerekek online viselkedését és érdeklődését.” – mondta Andrei Mochola biztonsági szakértő.

A Kaspersky Safe Kids program és frissítése már elérhető a www.kaspersky.com/safe-kids oldalon. Windows-os és Mac eszközökről viszont csak a jövő évtől válnak használhatóvá az újdonságok.

forrás: https://biztonsagportal.hu