„Edzőként és tanárként is a helyemen vagyok.”
beszélgetés Vén Zoltánnal, a Dunaharaszti Judo Club elnökével –

Névjegy:
Vén Zoltán 1979-ben született Budapesten, 1989-től számos európai és világversenyen vett részt, többszörös magyar bajnok, magyar válogatott kerettag, valamint több kiváló – európa- és világbajnoki versenyen elért – helyezéssel büszkélkedhet (EB 5. helyezés, VB 5. helyezés, Masters Európa Bajnokság 2. helyezés). 2006-ban az ELTE Testnevelési Karán szerzett tanári diplomát. Jelenleg a Dunaharaszti Hunyadi János Általános Iskola testnevelő tanára és judo edző.

A híre jócskán megelőzte. Amikor néhány éve Dunaharasztiba költöztünk, rendszeres sportolási lehetőség után kutattam az akkor ötéves kisfiamnak. „Csak ’a Zoli bácsi’-hoz vidd, judora!”,
„Dunaharasztiban a judo szakosztály felülmúlhatatlan!” – hallgattam a véleményeket, és kíváncsivá tett, hogy ki lehet ez a híres-neves edző, akit „imádnak a gyerekek, mégis rend és fegyelem van nála”. Nos, számomra akkoriban ez a fogalompár egy paradoxon volt, pláne azzal az előzménnyel, hogy négy évesen a fiam szűrét kitették az ovis fociedzésről, mert „nem azt csinálta, amit kellett”.
Igaz-e a legenda? Az azóta begyűjtött személyes (pozitív) tapasztalásaimon túl ennek próbáltam utánajárni.

A teljes cikk elolvasható ITT!