November 15-én került megrendezésre a Városi Műveltségi Vetélkedő a Laffert kúriában a Baktay Ervin Gimnázium rendezésében. Koltai Csilla tanárnő tavaly keresett meg, hogy lenne-e kedvünk egy ilyen programhoz. A témája a Klasszikus zeneszerzők Haydn, Mozart, Beethoven.

Szívesen vállaltam, így három tanulóval, Kertész Viviennel 7.b, Lenger Viviennel 8.a , Paroda Márkkal 8.a készültünk fel a vetélkedőre. Feladatunk egy PPT és egy plakát készítése volt. A vetélkedőre vihettünk még 10 tanulót, akik szurkoltak a társaikért.

A vetélkedő közös énekléssel kezdődött, majd a csapatok feladatokat kaptak, amihez használhatták az internet segítségét. Ez után a PPT-k bemutatása következett. Miután ezzel végeztek, a plakátok kerültek sorra. Mind három csapatnak beszélni kellett a plakátról, annak elkészítéséről. Utoljára egy keresztrejtvényt kaptak és a vetélkedő egy közös énekléssel ért véget. A csapatok minden tagja egy élmény kártyát kapott, a szurkolók pedig egy koncertjegyet a Talamba ütőegyüttes előadására.